Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"potpuna farsa"

Solskjaer i Klopp razočarani “korona pravilima”: Zdrav razum više nije zdrav razum

solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer / FOTO: screenshot

Bilo je i onih koji su branili svojim igračima da idu, a oni svejedno nisu poslušali. To se desilo Tottenhamu koji je najavio kazne za Giovanija Lo Celsa i Cristiana Romera, koji su otišli za Argentinu

Ole Gunnar Solskjaer i Jurgen Klopp slažu se da su pravila o koronavirusu za južnoameričke igrače potpuna farsa.

Ranije ove sedmice Nogometni savez Brazila tražio je od FIFA-e da na pet dana suspenduje igrače koji se nisu priključili reprezentaciji, iako su pozvani na okupljanje.

Naime, klubovi Premiershipa su odlučili zabraniti igračima da idu u zemlje koje se nalaze na crvenoj listi zbog koronavirusa jer bi po povratku morali ići u samoizolaciju.

Tako na okupljanje reprezentacije Brazila nisu išli Fred (Manchester United), Alisson, Fabinho i Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Thiago Silva (Chelsea) i Raphinha (Leeds).

Pojedini klubovi su dali dozvole svojim igračima. Aston Villa je pustila Emiliana Buendiju i Emiliana Martineza da se priključe Argentini.

No, bilo je i onih koji su branili svojim igračima da idu, a oni svejedno nisu poslušali. To se desilo Tottenhamu koji je najavio kazne za Giovanija Lo Celsa i Cristiana Romera, koji su otišli za Argentinu.

“Izgubljena situacija. Nacionalne ekipe, igrači, klubovi, to je bila farsa. Zaista. Igrači žele igrati, a znamo kakva je situacija bila. Radili smo sve da smanjimo šansu nastalu širenjem virusa, a sve odluke idu protiv igrača. Oni žele igrati za klubove i reprezentaciju, ali nije im dopušteno. Razočaran sam. Zdrav razum više nije zdrav razum”, rekao je trener Uniteda Solskjaer.

“Na kraju, jedino su kažnjeni igrači i klubovi. Nemamo ništa s organizacijom ovih stvari. I na kraju se samo pitamo šta se događa”, rekao je Klopp, dodavši da još ne zna hoće li njegovi igrači biti suspendovani.