premiership

Solskjaer: Manchester United još nije spreman da se bori za titulu

manchester

Očito je da su Manchester City i Liverpool zadnjih nekoliko sezona postavili standard tamo gdje se treba biti za osvajanje lige, rekao menadžer “crvenih đavola“

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester United izjavio je da je zadovoljan ekipom koju ima, ali i da slavni klub sa Old Trafforda još uvijek nije spreman da se bori za šampionski pehar Premier lige, prenosi Anadolu Agency (AA).

U prvom duelu nastavka sezone, nakon tromjesečne pauze zbog koronavirusa, United je remizirao 1:1 u gostima kod Tottenhama, a susret je obilježio povratak na teren Marcusa Rashforda i Paula Pogbe, poslije dugog perioda oporavka od povreda. Tako su “crveni đavol“ sjajan niz bez poraz, započet prije pandemije, nastavili i stigli do 12. duela bez poraza.

“Napredovali smo tokom sezone i sada imamo odličan niz bez poraza. Ali, onda dodate Rahforda i Pogbu i pomislite da nismo predaleko i da sam zadovoljan timom. Ako budemo mogli napraviti dobre dogovore i dovesti igrače koji nas mogu poboljšati, naravno da ćemo morati potrošiti nešto novca na to. No, tim je odličan za rad s njim i kreće se u pravom smjeru“, istakao je Solskjaer za britanske medije i dodao:

“Još uvijek nismo tamo gdje želimo biti, a to je dovoljno blizu da se borimo za trofej Premier lige, ali napredujemo korak po korak. Očito je da su Manchester City i Liverpool zadnjih nekoliko sezona postavili standard tamo gdje se treba biti za osvajanje lige. Nadam se da se sada možemo boriti za pehar Lige Evrope i FA kupa ove sezone, te plasman među četiri najbolja u Premier ligi. Onda ćemo da vidimo koliko možemo uložiti za sljedeću sezonu.“

United je trenutno, nakon 30 odigranih kola. peti u Premier ligi sa 46 bodova, pet manje od četvrtoplasiranog Chelseaja. U FA kupu je stigao do četvrtfinala, gdje će se 27. juna u gostima sastati sa Norwich Cityjem, a u Ligi Evrope je u osmini finala eliminisao LASK i čeka ime protivnika u nastavku takmičenja.