Manchester United

Solskjaer uvjeren da će Pogba ostati na Old Traffordu

pogba

Sjajnog francuskog fudbalera najviše povezuju sa odlaskom u Real Madrid

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda uvjeren je da će Paul Pogba ostati u klubu i u sezoni 2020/21, uprkos mnogim medijiskim spekulacijama o njegovom odlasku sa Old Trafforda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajnog francuskog fudbalera najviše povezuju sa odlaskom u Real Madrid, a posljednjih dana i povratkom u Juventus. No, unatoč tome što je trener “kraljevskog kluba“ Zinedine Zidane konstantno zainteresova za 27-godišnjeg zemljaka, United ga želi zadržati.

Solskjaer je razgovoru za britanske medije istakao kako se raduje što će uskoro imati priliku upariti Pogbu sa januaarskim pojačanjem Brunom Fernandesom.

“Dobri igrači uvijek mogu pronaći zajednički put, tako da je vrlo pozitivno imati obojicu. Pogba je imao tešku sezonu zbog povreda, ali ponovno pokretanje sezone mu nudi šansu da ima jednaku startnu poziciju kao i drugi igrači, ako ne i bolju“, smatra Solskjaer.

Bivši fudbaler Juventusa imao je problema sa formom i povrodom do prekida sezone 2019/20 zbog pandemije koronavirusa. Zbog dvije povrede zgloba bio je samo pet puta u startnoj postavi Uniteda u Premier ligi.

Dolazak Fernandesa probudio je uspavanog diva sa Old Trafforda, a uz njega su prougrali i ostali vezni igrači Fred, Scott McTominay i Nemanja Matić, tako da Pogba čeka težak put do povratka u tim.

Zidane i dalje želi dovesti Pogbu i sigurno će pratiti situaciju. Francuzov trenutni ugovor sa Manchester Unitedom traje do juna 2021. godine, s tim da Solskjaer ima mogućnost da produži za još 12 mjeseci.