Tri novozaražena

Osmi smrtni slučaj povezan s koronavirusom u Unsko-sanskom kantonu

KORONA_SMRTNISLUCAJ (1)

Aktivno je 10 klastera, među kojima je i novoregistrirani u Bosanskom Petrovcu -ističu i su iz Zavoda za javno zdravstvo USK

Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdili su osmi smrtni slučaj povezan sa oboljenjem COVID-19 u tom kantonu. Radi se o šezdesettrogodišnjoj ženi iz Cazina sa hroničnim oboljenjima, koja je već određeno vrijeme bila u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru.

Potvrđena su i tri nova pozitivna slučaja na koronavirus u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

– Jučer je u referentnu laboratoriju u Sarajevu poslano 175 uzoraka za testiranje na koronavirus i obaviješteni smo o tri pozitivna testa. Sve tri osobe su iz Bosanskog Petrovca – izjavila je ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

Iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo saopšteno je kako je do sada testirano 2.726 građana kantona.

– Ukupno je bilo 106 pozitivnih rezultata, a trenutno imamo 42 oboljele osobe. Uspješno je izliječeno 56 građana, dok, nažalost, sada imamo osam smrtnih slučajeva povezanih sa oboljenjem COVID-19. Aktivno je 10 klastera, među kojima je i novoregistrirani u Bosanskom Petrovcu -ističu i su iz Zavoda za javno zdravstvo USK.

U izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću trenutno su hospitaliziriana četiri pacijenta.