Spalletti: Džeko nam je otkrio kako zaustaviti Perišića

dzeko

Ne znam kakve sudačke greške, Roma je zasluženo dobila, nikakav prekršaj Nainggolana na Gagliardiniju nije bio, otkrio je trener Rome nakon 3:1 pobjede protiv Intera.

“Prošle godine mi smo dobili jedan jedanaesterac u 19 utakmica, ali nikad se nismo uspoređivali s drugima. Inter pokušava kreirati kontroverzu, ali trebaju znati da jedanaesterci nisu automatski bodovi.”

Spalletti priznaje da ga je Pioli iznenadio.

“Nisam očekivao ovakav Inter, igrali su stvarno dobar nogomet. U njihovoj utakmici protiv Juventusa, vidio sam da znaju stvoriti probleme.”

U najavi utakmice Spalletti je kao ključnog čovjeka nerazzurra označio Perišića, a u njegovom zaustavljanju pomogao mu je Edin Džeko.

“Džeko ga jako dobro poznaje i cijele sedmice nam je govorio kako će on igrati i koliko je opasan”, zaključio je trener Rome.

“Znali smo da nas čeka važan i težak protivnik. Bila je komplikovana i teška utakmica, ali Roma je reagovala u ključnim trenucima. Mi svoje prilike nismo iskoristili”, rekao je trener Intera Stefano Pioli pa dodao:

“Razočarani smo zbog primljenih golova, ali Nainggolan je zabio dva sjajna gola. Greška je što smo mu dopustili da puca.”