Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

i pored debakla na euru

Spalletti ostaje selektor Italije: Nisam bio najbolji mogući. Moja posvećenost će biti potpuna

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Italija je jučer u osmini finala Evropskog prvenstva poražena od Švicarske rezultatom 2:0. Italijani su na turnir u Njemačkoj došli kao aktuelni prvaci Evrope

Luciano Spalletti, selektor nogometne reprezentacije Italije, ostat će na toj funkciji do kraja ugovora, saopštio je danas predsjednik Nogometnog saveza Italije Gabriele Gravina.

Italija je jučer u osmini finala Evropskog prvenstva poražena od Švicarske rezultatom 2:0. Italijani su na turnir u Njemačkoj došli kao aktuelni prvaci Evrope.

-Žao nam je zbog rezultata, ali u sportu postoje i porazi. Ostaje razočaranje što nismo mogli da pokažemo ono što smo htjeli svima koji su nas pratili. Svi smo odgovorni, ali moramo da nastavimo. Vjerujemo u projekat sa Spalettijem, izjavio je Gravina na konferenciji za medije.

Spaletti je naglasio da želi da podmladi reprezentaciju i da je ekipi potrebna nova energija.

-Nisam bio najbolji mogući. Ima još mnogo stvari za poboljšanje, moja posvećenost će biti potpuna. Bili smo dobri do određene tačke. Jučer smo napravili neprihvatljiv korak unazad. Vjerujem da mogu da znam šta je potrebno, želim da podmladim grupu sa novom energijom, izjavio je Spaletti na konferenciji za medije.