Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spalletti: Ovaj će nam poraz promijeniti sezonu

spalletti

Romin trener Luciano Spalletti teško je objašnjavao debakl u 4. pretkolu Lige prvaka i domaći poraz 0:3 od Porta, nakon 1:1 u Portugalu.

Njegova je ekipa u Portu ostala s igračem manje (Vermaelen), a kod kuće s čak dvojicom manje, nakon isključenja De Rossija i Emersona.

“Ovaj će nam poraz promijeniti sezonu i moramo se nositi s tim. Nismo kontrolirali loptu, a to sam planirao i zbog toga sam donio neke odluke. A kad smo se počeli preorganizirati nakon primljenoga gola, ostali smo s igračem manje.”

“Crveni su kartoni dobiveni naivno, a lani nas je baš karakteriziralo to što nismo zarađivali isključenja. Sad se to događa često, ne razumijem zašto, zašto nismo mirniji.”

“Često smo gubili loptu zbog glupih pogrešaka, što je Portu olakšalo posao. A nakon gola i prvog isključenja, sve se raspalo”, govorio je Spalletti.

“Pa nemoguće je u dvije utakmice play-offa ostati nakon 40 minuta s desetirocm igrača. I to iskusni, kvalitetni igrači, poput najprije Vermaelena, koji je prije toga s nama bio tri dana!”

“Imamo pravila i obaveze, a to uključuje nultu toleraciju za one koji ostave suigrače na cjedilu, s igračem manje. A ništa nije upućivalo na to da bi moglo doći do nervoze i kartona, tako da nismo mogli ni spriječiti u pripremi.”