Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osmina finala EP-a

Španija i Hrvatska odigrale ljepoticu Eura, nakon produžetaka i osam golova dalje ide “Furija”

E4_N5_-WYAAYnwr

Regularnih 90 minuta završilo je 3:3, iako je Španija imala do pred sami kraj utakmice prednost od 3:1

Španija se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je u Kopenhagenu savladala Hrvatsku nakon produžetaka sa 5:3. Regularnih 90 minuta završilo je 3:3, iako je Španija imala do pred sami kraj utakmice prednost od 3:1.

Hrvatska je povela u 20. minutu utakmice.

Pedri je sa 30 metara vratio loptu golmanu Simonu, koji je pokušao da je nonšalantno primi, ali ju je propustio i ona je završila u mreži.

U 38. minutu Španci su izjednačili na 1:1. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da savladaju Livakovića Sarabia je matirao hrvatskog čuvara mreže.

Španci su do vodstva stigli u 57. minutu. Azpilicueta je bio režiser ovog preokrata. Odličan centaršut Ferana Torresa pronašao je Azpilicuetu koji glavom postiže debitantski gol u nacionalnom dresu.

U 77. minutu Španci su bacili Hrvate na koljena. Torres je bio strijelac trećeg pogotka za “crvenu furiju”.

Ali onda kreće prava drama.

Kad je sve bilo gotovo riješeno, Oršić je vratio Hrvatsku u život. On postiže gol za smanjenje španske prednosti (2:3) i u završnici utakmice donosi dramu i neizvjesnost.

Ali to nije sve. Pašalić totalno vraća Hrvate golom za 3:3. Hrvatska u tom trenutku ima produžetak i psihološku prednost.

Ipak, u produžetku meča u samo tri minuta Španci su ponovo bacili Hrvatsku na koljena. U 100. minutu Morata je dao gol za 4:3.

Peti gol Španci postižu u 103. minutu. Oyarzabal je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Dani Olmo te je smireno zakucao u donji lijevi ugao.

Španci će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Francuske i Švicarske koji se igra večeras od 21 sat.