Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španski mediji ismijavaju Real Madrid zbog transfera De Geae

david de gea

Kraljevski fudbalski klub Real Madrid danas je predmet ismijavanja u španskim medijima zbog bizarnog neuspjeha realizacije transfera golmana Davida De Gea iz Manchester Uniteda zbog činjenice da nisu u potrebnom roku dostavili dogovor rukovodstvu lige LFP-u.

Španski list “Marca“ je na naslovnici objavio fotografiju sa tužnim izrazom na licu De Gea uz naslov “Komedija“. List navodi da je žrtva jednominutnog kašnjenja uprava Reala i Manchestera sam golman De Gea i da je on “ranjenik“.

[button color=”” size=”” type=”square” target=”” link=””]Španski mediji pišu da se uprava Real Madrida ne namjerava službeno žaliti na odluku LFP da transfer De Gea ne može biti realiziran zbog pomenutog kašnjenja[/button]

Mediji podsjećaju da De Gea nije branio na golu Manchestera zbog pregovora i najavljenog odlaska u redove Reala, ali čini se da će De Gea čim prije morati “izgladiti“ odnose sa trenerom Luisom Van Gaalom kako bi ponovo stao među stative time Crvenih đavola.

Zbog istog propusta iz Real Madrida u Manchester United nije otišao ni golman Keylor Navas, koji je trebao biti dio tog transfera.

Španski list “El Mundo Deportico“ poznat po pristrasnosti prema Barceloni je u današnjem broju objavio naslovnicu “Bijela komedija“ aludirajući na sinoćnji propust Real Madrida. Isti list piše da su De Gea i Navas primorani da “spakovanih kofera“ ostanu u Manchesteru, odnosno Madridu.

List “As“ za propust optužuje prvog čovjeka Real Madrida Florentina Pereza.

“Transfer De Gea u Real je završio kao horor film sa neočekivanim raspletom. Sve je tako nestvarno“, piše “El Mundo“.

Ismijavanje Real Madrida preslikano je i na sve društvene mreže na kojima korisnici zbijaju šale sa neefikasnim pregovorima Reala.

Tačno u ponoć sinoć je završen rok za transfere fudbalera, a zvaničnici Real Madrida su, prema tvrdnjama nadležnog LFP-a, sa zakašnjenjem poslali obavijest o dogovorenom transferu De Gea. Iz Reala tvrde da su obavijest poslali minut prije ponoći.

Španski mediji pišu da se uprava Real Madrida ne namjerava službeno žaliti na odluku LFP da transfer De Gea ne može biti realiziran zbog pomenutog kašnjenja.