Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španski tužioci traže da se Neymaru sudi za prevaru

neymar_copa_del_rey

Španski tužioci su pozvali da se Neymaru, fudbaleru Barcelone i reprezentativcu Brazila, sudi zbog prevare, javlja Anadolu Agency (AA).

Tužioci Vrhovnog krivičnog suda Španije tvrde da su Neymar i njegov otac sakrili pravu vrijednost multimilionskog transfera fudbalera iz Santosa u Barcelonu, prenose britanski mediji.

Brazilski investicioni fond DIS, koji posjeduje 40 posto Neymarovih sportskih prava, tvrdi da nije dobio svoj puni dio od transfera. U prethodnim situacijama Neymar je demantovao sve optužbe na njegov račun.

Barcelona tvrdi da je platila 57 miliona eura, od čega je Neymarovim roditeljima Neymaru da Silvi Santosu i Nadinei Goncalves da Silva Santos uplaćeno 40 miliona, a Santosu 17. Međutim, istražitelji tvrde da je naknada bila blizu 83 miliona eura i da je Barcelona sakrila dio tog dogovora. Iz kluba su oštro demantovali ove navode.

Investicioni fond DIS smatra da je finansijski oštećen, jer je dobio 6,8 miliona eura što je dio od 17 miliona koji su pripali Santosu. Zbog toga DIS tvrdi da je lišen svog punog udjela u transferu.

Neymar i njegovi roditelji, zajedno sa Sandro Rosellom, bivšim predsjednikom Barcelone i sadašnjim Josepom Marijom Bartomeuom dali su izjave na sudskoj raspravi u februaru.

Neymar je 2013. godine iz Santosa prešao u Barcelonu. Od tada je za Barcu odigrao 141 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 85 golova. Osvojio je dva naslova šampiona i dva Kupa Španije, dok je jednom slavio u Ligi šampiona, Superkupu Španije, Superkupu Evrope i FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu.