Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

valencia

Španski velikan zbog Saveza uputio žalbu UEFA-i: Ostaju li bez Evrope

valencia

Četiri mjesta u Ligi prvaka bila bi rezervisana za Barcelonu, Real Madrid, Sevillu i Real Sociedad, dok bi Getafe, Atletico Madrid i finalist kupa Athletic Bilbao išli u Evropsku ligu

Vodstvo španskog fudbalskog prvoligaša Valencije uputio je pismo UEFA-i žaleći se na prijedlog Španskog fudbalskog saveza o dodjeli mjesta u evropskim kupovima za iduću sezonu.

Zbog bojazni da ova sezona zbog epidemije koronavirusa neće biti završena, Španski fudbalski savez planira na osnovu sadašnje pozicije na tabeli podijeliti “karte” za evropske kupove.

Tim raspletom, Valencia bi ostala bez Evrope jer je trenutno sedma sa 42 boda, tri manje od šeste pozicije, posljednje koja vodi u Evropu, a drži je Atletico Madrid.

Četiri mjesta u Ligi prvaka bila bi rezervisana za Barcelonu, Real Madrid, Sevillu i Real Sociedad, dok bi Getafe, Atletico Madrid i finalist kupa Athletic Bilbao išli u Evropsku ligu.

Kako prenose španski mediji Valencia nije zadovoljna takvim raspletom i uputila je žalbu Evropskoj fudbalskoj federaciji.