Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utalkmica sezone

Spektakularno finale Lige prvaka u programu Nove BH

liverpool tott

Nogometni spektakl u Madridu će biti otvoren specijalnim programom

Nova BH u subotu, 1. juna, donosi spektakularnu utakmicu dva najbolja evropska nogometna tima. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu sa nestrpljenjem iščekuju posljednju utakmicu Lige prvaka za sezonu 2018/2019.

Finale se igra u Madridu, a snage će odmjeriti engleski timovi Tottenham i Liverpool. Očekuje se invazija engleskih navijača, a nema dileme da će na Metropolitano stadionu koji prima 68 hiljada posjetitelja biti paklena atmosfera.

Za Liverpool će ovo biti deveto finale, dok Tottenham igra svoje prvo finale Lige prvaka.  U dosadašnjih osam finala Redsi su pet puta slavili, a tri puta upisali poraz. Posljednju krunu Liverpool je osvojio 2005. godine, a posljednje finale igrao je prošle sezone, kada je izgubio od Real Madrida.

Oba sastava su u polufinalu nadoknadila rezultatske minuse i bit će zanimljivo vidjeti kako će igru postaviti treneri kada se nema prava na kiks i kada se igra samo jedna utakmica. Sa jedne strane Klopp, Salah, Firmino, Van Dijk, sa druge Pocchetino, Kane, Son, Moura! Prema kladionicama Liverpool je favorit za pobjedu, ali u devedeset minuta u Madridu sve je moguće. Čast da sudi finale Lige prvaka pripala je Slovencu Damiru Skomini.

Nogometni spektakl u Madridu će biti otvoren specijalnim programom na kojem će uživo nastupiti Grammyjem nagrađena rock grupa „Imagine Dragons“. Program će na Novoj BH početi specijalnom emisijom već u 20:30 sati, uz goste i stručne analize sa Adisom Hadžićem, dok će za komentar meča biti zadužen Sabahudin Baho Topalbećirević.