Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

romano potvrdio

Splitski Hajduk prodao kadeta za “više od 11 miliona eura”

luka vuskovic
FOTO: Pixsell

Željelo ga je još pet vrhunskih klubova, ali Luka Vušković je htio samo u Tottenham

Hajdukov Luka Vušković (16), jedan od najtraženijih mladih defanzivaca na svijetu, novi je igrač Tottenhama. Transfer iz Hajduka potvrdio je Fabrizio Romano. Najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša vijest je objavio pod “ekskluzivno”.

“Tottenham samo što nije potpisao vrhunskog hrvatskog talenta Luku Vuškovića. On je tražio najbolji projekt za razvoj i našao ga je u Spursima. Željelo ga je još pet vrhunskih klubova, ali Luka Vušković je htio samo u Tottenham. Dogovorio je uslove, a klubovi odštetu. Upravo se rješava papirologija i onda će biti i službeno gotovo”, otkriva Romano.

Engleski mediji pisali su proljetos da je Hajduk odbio 12 miliona eura, koliko je za Vuškovića ponudio Manchester City.

Index piše, pozivajući se na svoje izvore, da je Hajduk sada prodao Vuškovića u London “za više od 11 miliona eura”, čime je on postao najskuplje prodani igrač u istoriji splitskog kluba.

Do sada je rekordni izlazni transfer bio onaj Nikole Vlašića. Hajduk ga je u ljeto 2017. prodao Evertonu za 10.8 miliona eura.

Iza njega je Nikola Kalinić, prodan 2009. Blackburnu za 7 miliona eura. Hajduk je dakle sva tri najskuplja svoja igrača u istoriji prodao u Englesku.