Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spojeni sudovi: Icardijev pakt, Džeko i Mitrović pred transferima?

dzeko – icardi

Jedna odluka će pokrenuti lavinu, ovo bi mogao da bude rasplet

Mauro Icardi se vratio u tim Intera, dao pun doprinos pobjedi na “Marassiju” gdje je napravljen veliki korak ka Ligi prvaka.

Ipak, navijači su ga izvrijeđali, a u klubu ne odustaju od namjere da ga prodaju. Italijanski mediji pišu da je napravljen svojevrstan pakt, da igra do ljeta, pomogne u trci za Ligu prvaka, a onda da napusti “Meazzu”.

Ali, kakve su opcije?

U ovom trenutku, jasno je, niko neće platiti klauzulu od 120 miliona. Inter se nada da bi mogao da uzme 80 miliona za svog bivšeg kapitena, ali njegova vrijednost se istopila, i to je previše.

Postoji varijanta po kojoj bi bio zamijenjen za Lukakua koji hoće da napusti “Old Trafford”, ali Belgijanac više vrijedi u očima “Đavola”, dok je za Real Icardi tek treća ili četvrta opcija.

Prošle godine je odbio da se preseli u Juventus, ako je vjerovati njegovoj ženi Wandi, u zamjenu za Higuaina i novac. Sada Juventusu nije potreban, ostaje Mandžukić, Kean je eksplodirao, pa ta varijanta otpada.

Postoji i priča oko Napolija koji je bio zainteresovan, ali sigurno da i oni neće platiti bogatstvo za Maurita, pa će biti zanimljivo vidjeti ima li uopšte izlaza iz ove situacije, iako je želja obostrana, i kluba i igrača da Argentinac napusti Inter.

Inače, klub je već naciljao zamjenu, po svemu sudeći Edin Džeko stiže u Milano, slijede pregovori sa Romom, ali bi kapiten reprezentacije BiH radije ostao u Italiji nego što bi se vraćao u PL, gdje ima ponudu West Hama.

Tamo nije ni prva opcija, Pellegrini želi napadača Srbije Mitrovića koji bi mogao da bude zamjena za Arnautovića, mada je skuplji od Džeke, “Čekićari” će morati da izdvoje najmanje 30 miliona za napadača Fulhama…