Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sporting priprema poseban doček za Ronalda

ronaldo

Prema riječima Brune de Carvalha, predsjednika lisabonskog Sportinga ovaj klub za večerašnji duel u Ligi šampiona sa Real Madridom priprema poseban doček za svog bivšeg igrača Cristiana Ronalda, javlja Anadolu Agency (AA).

Carvalho, ipak, nije želio otkriti o kakvom se dočeku radi, jer još ni Sporting sam ne smije šta je sve dozvoljeno po propisima Evropske fudbalske federacije (UEFA) od koje očekuju odgovor.

“Moramo sačekati i vidjeti šta sve od onoga što smo planirali možemo napraviti. Ronaldo je naš čovjek i uvijek će osjetiti našu podršku kada god se vrati ovdje. Mislim da će to biti lijep doček i da će ljudi cijeniti ono što ćemo učiniti za jednog od nas. Ronaldo je kao naš sin i voljeli bi da se vrati u Sporting u nekom trenutku svoje karijere“, rekao je Carvalho i okrenuo se večerašnjem duelu:

“Naravno, nadamo se da neće postići gol ovoga puta. Zaista mi se svidio naš nastup u prvoj utakmici protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu. Nadam se sličnom izdanju, ali drugačijem kraju.“

U prvom kolu grupe F “kraljevski klub“ je pred svojim navijačima slavio rezultatom 2:1, golovima Ronalda u 89. i Alvara Morate u sudijskoj nadoknadi. Prethodno je Sporting u vodstvo doveo Bruno Cesar u 47. minuti.

Večerašnji duel u petom kolu igraće se na lisabonskom stadionu Jose Alvalade sa početkom u 20.45 sati.

Nakon četiri kola lider grupe F je Borussia iz Dortmunda sa deset, slijede je Real sa osam, Sporting sa tri i Legia sa jednim bodom.