Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sportski direktor Rome bijesan: Moramo dići glas protiv nepravde

monchi1

Ramon Rodriguez Vardejo, poznatiji kao Monchi, sportski direktor Rome, nakon utakmice sa Liverpoolom bio je izuzetno razočaran pojedinim sudijskim odlukama.

Zbog toga je pozvao italijanski fudbal da digne glas protiv nepravde, jer smatra da Roma nije u finalu Lige šampiona, jer joj protiv Liverpoola nisu dosuđena dva očigledna penala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rimski klub je sinoć na Olimpicu savladao “redse“ rezultatom 4:2, ali nakon poraza na Anfieldu sa 2:5, to mu nije bilo dovoljno za plasman u finale Lige šampiona.

“To mijenja sve. Primili smo gol iz ofsajda u prvoj utakmici, ovdje smo imali dva penala koja nam nisu dosuđena, a jedan od njih je bio i za čisti crveni karton. Vrijeme je da podignemo glas, ne samo Roma, jer je i Juventus oštećen protiv Real Madrida. Italijanski fudbal mora da podigne glas, jer ono što smo vidjeli protiv Liverpoola je šokantno. Igraju se sa srcima svih navijača. Moramo čestitati Liverpoolu na njihovom prolasku dalje, ali također treba pošteno ocijeniti kako se to dogodilo“, istakao je Monchi.

Dodao je da je on Španac i da je u Romu stigao prije godinu dana, ali da smatra da italijanski fudbal mora da se usprotivi nepravdi, jer ovo što se dešava nije normalno.

“Ne razumijem zašto se VAR ne koristi u najvažnijim klupskim takmičenjima u svijetu. Ne shvatam. Još uvijek se dešavaju greške, ali mnogo manje nego prije. To nije samo ekonomska šteta, nego i za strast i naporan rad. Momci su u svlačionici bili stvarno ljuti, jer su u drugom poluvremenu stvarno dali sto posto od sebe i bili su odlični. Moramo uvesti VAR u Ligu šampiona, jer je to jako važno. Ne znam zašto to UEFA ne želi. Stvarno mislim da je to neophodno, jer bi se ljubitelji fudbala mogli šaliti da je VAR finale Lige šampiona Bayern – Roma, a to je zapravo tačno“, ljutito je za italijanske medije kazao Monchi.

Liverpool će 26. maja u finalu Lige šampiona na Olimpijskom stadionu u Kijevu igrati protiv Real Madrida, koji želi treći uzastopni naslov šampiona Evrope. “Kraljevski klub“ će se boriti za ukupno 13 titulu, a Liverpool za šestu.

https://www.dailymotion.com/embed/video/x6isfd9