Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sramna utakmica Švedske i Portugala kako bi ispala Italija (VIDEO)

portugal svedska

Ono što su na Evropskom prvenstvu U-21 uradili Šveđani i Portugalci u posljednja tri minuta večerašnjeg međusobnog duela pri rezultatu 1:1 je vrlo blizu neregularnosti.

I jedinima i drugima odgovarao je remi u trećem kolu, kako bi obje selekcije prošle dalje, a Italija ispala iz daljeg takmičenja, što se na kraju i dogodilo.

Dugo, sve do 82. minuta rezultat na semaforu glasio je 0:0 – dok su Italijani čitali lekciju Englezima i vodili 3:0 – da bi u tom trenutku Portugal “slučajno” poveo i na trenutak obradovao mlade Azure.

Strijelac tog pogotka bio je Goncalo Paciencia. Ipak, minut prije isteka 90.

Šveđani su uspjeli da izjednače i ponovo dođu do željenog rezultata. Simon Tibbling se najbolje snašao nakon jedne duge lopte, prošetao se kroz kazneni prostor Portugala i postavio konačnih 1:1.

Preostalo je u tim trenucima nešto više od tri minuta do kraja, računajući i nadoknadu, ali noogmetaši dva tima samo su stajali na svojim polovinama bez želje da napadnu, niti bilo šta odigraju. Šveđani su samo gledali kako se Portugalci dodaju, da bi sudija petnaestak sekundi prije vremena odsvirao kraj i prekinuo sramnu farsu.

I jedni i drugi radovali su se na kraju neriješenom rezultatu kao osvajanju trofeja.