Kvalifikacije za SP

Srbija i Slovenija slavile na domaćem terenu

srbija luksemburg AA (1)

Na meču igranom u Ljubljani Sandi Lovrić donio je pobjedu Sloveniji u 45. minuti pogotkom s bijele tačke

Fudbaleri Srbije pobijedili su večeras reprezentaciju Luksemburga rezultatom 4:1 na utakmici koja je odigrana na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu, dok je reprezentacija Slovenije na stadionu “Stožice” u Ljubljani slavila protiv Malte rezultatom 1:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija Srbije upisala je novu pobjedu za prvo mjesto u grupi “A” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Do pobjede je nosio Aleksandar Mitrović koji je golovima u 22. i 35. minuti postao najbolji strijelac kvalifikacija sa sedam golova.

Tračak nade u veliko iznenađenje gostima je donio Olivier Thill sjajnim pogotkom u 77. minuti. Domaćini ipak nisu ništa prepuštali slučaju pa su nastavili napadati što je urodilo plodom prvo u 82. minuti kada je autogol postigao Maxime Chanot. Nikola Milenković je na samom kraju meča u 97. minuti postigao pogodak za Srbiju za konačnih 4:1.

Na meču igranom u Ljubljani Sandi Lovrić donio je pobjedu Sloveniji u 45. minuti pogotkom s bijele tačke. Slovenija u grupi “H” zauzima treće mjesto iza Rusije i Hrvatske.

U preostalim susretima Kipar je izgubio od Rusije (0:2), Irska i Azerbejdžan igrali su neriješeno (1:1), a Letonija je izgubila od Norveške (0:2).