Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga nacija

Srbija i Turska podijelili bodove u Beogradu, Nijemci još uvijek bez pobjede

20200906_2_44227095_57948350_Web

Danas su na rasporede utakmice drugog kola UEFA Lige nacija u nekoliko grupa, a u večernjem terminu od 20.45 sati igrani su se mečevi Španija-Ukrajina, Švicarska-Njemačka, Srbija-Turska, Kosovo-Grčka i Malta Latvija

U nastavku UEFA-ine Lige nacije večeras je Španija deklasirala Ukrajinu s 4:0, a Švicarska i Njemačka su remizirale, rezultatom 1:1.

Grčka je slavila pobjedu rezultatom 2:1 na Kosovu, a neriješeno je bilo i na mečevima Srbija-Turska (0:0) i Malta-Latvija (1:1), javlja Anadolu Agency (AA).

Danas su na rasporede utakmice drugog kola UEFA Lige nacija u nekoliko grupa, a u večernjem terminu od 20.45 sati igrani su se mečevi Španija-Ukrajina, Švicarska-Njemačka, Srbija-Turska, Kosovo-Grčka i Malta Latvija.

Španija je u Grupi 4 elitne Divizije A UEFA Lige nacija večeras u Madridu deklasirala selekciju Ukrajine s visokih 4:0. U drugom meču u istoj grupi Švicarska i Njemačka su remizirale u Bazelu rezultatom 1:1. Španija vodi u grupi sa četiri osvojena boda, a slijede Ukrajina s tri, Njemačka s dva i Švicarska s jednim osvojenim bodom.

Selekcije Srbije i Turske remizirale su večeras u Beogradu bez golova, a u istok Grupi 3 Divizije B danas je Rusija u gostima rezultatom 3:2 savladala Mađarsku. Rusija ima maksimalnih šest, Mađarska tri boda, a Turska i Srbija po jedan.

Selekcija Grčke u Prištini savladala selekciju Kosova rezultatom 2:1. S njima u Grupi 3 Divizije C UEFA Lige nacije su i selekcije Slovenije i Moldavije, a Slovenci su danas u Domžaleu slavili minimalnu pobjedu od 1:0. U grupi vode Grčka i Slovenija sa po četiri boda, dok Kosovo i Moldavija imaju po jedan.

Zanimljivo je danas bilo i u mečevima najniže rangirane Divizije D. U grupi 1 večeras su rezultatom 1:1 remizirale selekcije Malte i Latvije, a Farski Otoci su ranije danas slavili minimalnu pobjedu u gostima kod Andore. Prvi u grupi su Farski Otoci sa maksimalnih šest bodova, a slijedi Latvija sa dva boda. Malta i Andora imaju po jedan bod.