Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi reket svijeta

Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena!

djokovic2

Nakon konsultacija, kazna je bila diskvalifikacija Đokovića

Najbolji teniser na svijetu Novak Đoković diskvalifikovan je sa US Opena!

Đoković je igrao meč osmine finala protiv Španca Pabla Carrena Buste, u toku je bio prvi set, u kojem kod rezultata 6:5 za Španca, Đoković nakon završenog gema reketom udario lopticu iza sebe i pogodio ženu linijskog sudiju.

Loptica je pogodila ženu u vrat, počela se gušiti, te joj je vrlo brzo pružena ljekarska pomoć. Nakon konsultacija, kazna je bila diskvalifikacija Đokovića, iako se on pravdao da nije namjerno pogodio linijskog sudiju.

Bit će to kraj nevjerovatnog niza za srbijanskog tenisera koji je bio bez poraza u 2020. godini.

Španac Carreno Busta tako će, “ni kriv ni dužan”, u četvrtfinale posljednjeg Grand slama u godini, gdje čeka rasplet duela Shapovalova i Goffina kako bi saznao s kim će igrati.

Isplivao je i fascinantan podatak da je posljednji Grand slam u kojem u polufinalu nije bilo Đokovića, Federera ili Nadala bio 2004. godine. Od tada su prošla 64 Grand slam takmičenja!

Što se tiče ovogodišnjeg US Opena, jasno je da će ga osvojiti neko ko to dosad nikad nije uradio, a kao najveći favoriti nameću se, barem prema rankingu, neke nove nade – Austrijanac Dominic Thiem, Rus Daniil Medvedev te Nijemac Alex Zverev, dok će iz sjene vrebati još neki poput Kanađanina Auger Aliassimea.

Mats Wilander, bivši prvi teniser svijeta za Eurosport je ekspresno komentarisao cijeli slučaj: ‘Vidimo da Novak nije imao namjeru, lopta nije bila prejaka, ovo je jako sumnjiva situacija i nisam siguran je li ispravna.”