Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Srbija porazom u Beogradu šanse za odlazak na EP svela na minimum

20190907_2_38090450_47371317_Web (1)

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras u Beogradu na stadionu “Rajko Mitić” rezultatom 2:4 od selekcije Portugala, u susretu grupe “A” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras u Beogradu na stadionu “Rajko Mitić” rezultatom 2:4 od selekcije Portugala, u susretu grupe “A” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, javlja Anadolu Agency (AA).
Dobar dio prvog poluvremena prošao je bez konkretnih prilika s obje strane. Nakon 30 minuta igre u Beogradu, nešto konretnije prilike domaćih, Mitrović i Kolarov su zaprijetili gostujućem golmanu, no ipak nije bilo promjene rezultata.

Za odbranu Srbije se može kazati da je bila na nivou, a onda u 42. minuti, na ubačaj Portugalaca s desne strane, dolazi do nespretnog sudara golmana Dmitrovića i Nikole Milenkovića, lopta pada praktično pred noge Williamu Carvalhou, koji dovodi goste u vodstvo od 0:1.

Do kraja prvog poluvremena mogao se osjetiti nešto veći pritisak Srbije, ponovo nekoliko prilika za “orlove”, no prvo poluvrijeme ipak završava vodstvom gostujućih od 0:1.

U prvih pet minuta drugog poluvremena dvije konkretne prilike Cristiana Ronalda. U 50. minuti Ronaldo je iz slobodnjaka zaprijetio golmanu Dmitroviću, lopta prolazi tik pored desne stative. Puno bolja igra Portugala u nastavku drugog poluvremena, što je urodilo plodom. Sjajni Goncalo Guedes povećava vodstvo Portugala na 0:2.

Ipak, Srbija se ne predaje, što potvrđuje Nikola Milenković, koji u 68. minuti sjajno pogađa glavom na ubacivanje Dušana Tadića iz kornera. Domaći smanjuju razliku na 1:2. Samo minutu kasnije u prilici je bio Adem Ljajić, koji sa velike odaljenosti šalje loptu za malo iznad prečke.

Ronaldo, koji je bez sumnje predstavljao i najveću opasnost po reprezentaciju Srbije, u 80. minuti ponovo vraća razliku na dva gola. Iako se činilo da je Ronaldo ovim golom riješio pitanje pobjednika, Mitrović svega pet minuta kasnije postiže pogodak i vraća Srbiju u igru, rezultat je 2:3. No, slavlje navijača Srbije trajalo je svega jedan minut, ponovo napad Portugala, veznjak Manchester Citya Bernardo Silva šalje loptu kroz noge Kolarovu i pogađa za konačnih 2:4.

Nakon četiri utakmice ekipa Ljubiše Tumbakovića ima samo četiri boda, a Portugal joj ovom pobjedom bježi bod, ali ima i utakmicu manje. Vodeća Ukrajina praktički je nedostižna jer ima ogromnih devet bodova prednosti (uz utakmicu više), a Srbija više nema priliku u direktnim dvobojima dostići Portugal jer je odigrala obje međusobne utakmice (1:1 i 4:2). Portugalci do kraja kvalifikacija igraju kod kuće s Ukrajinom, te četiri utakmice protiv Luksemburga i Litve.