benfica

Srbin neće iz kluba, sjedi na klupi i zarađuje 2,5 miliona eura godišnje

zivkovic (1)

Od ovog se igrača očekivalo da postane jedan od najboljih iz svoje generacije budući da je 2015. bio dio ekipe koja je osvojila Svjetsko U-20 prvenstvo sa Srbijom na Novom Zelandu

Benfica tražći način riješi Andrije Živkovića. Plaća reprezentativca Srbije ogroman je teret za klub. A, s obzirom da ove sezone nije odigrao ni minute, najbolje bi za sve bilo da ode iz kluba.

Ipak, 23-godišnji Živković ima ugovor do 2021. godine koji mu garantuje 2,5 miliona eura godišnje igrao on ili ne. Kada se tu dodaju doprinosi, on Portugalce košta ogromnih 4,9 miliona eura po sezoni.

Živković i njegov otac, piše “O Jogo”, dali su Benfici do znanja da će iz kluba otići tek kad mu istekne ugovor. Zbog toga su odbili ponudu grčkog Olympiacosa koji je htio dovesti Andriju u ovom prelaznom roku.

Inače, od ovog se igrača očekivalo da postane jedan od najboljih iz svoje generacije budući da je 2015. bio dio ekipe koja je osvojila Svjetsko U-20 prvenstvo sa Srbijom na Novom Zelandu. Ipak, zbog prilično čudnih odluka i izbora njegova karijera se ne razvija kako se očekivalo.

U Benficu je stigao iz Partizana prije tri godine, a za Srbiju ima 17 nastupa.