Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sadio Mane

“Šta će mi Ferrariji, dijamanti i avioni ako ne mogu pomoći drugima?”

sadio mane

“Gladovao sam, radio na polju, preživio ratove, igrao bosonog nogomet, nisam imao obrazovanje i druge loše stvari, ali sada zahvaljujući nogometu mogu pomoći svojim ljudima”, zaključio je Mane

Sadio Mane jedna je od najvećih zvijezda Liverpoola i igrač u kojeg se ugledaju brojni mladi nogometaši u njegovom rodnom Senegalu.

Osim što je vrhunski nogometaš, Mane godinama pomaže siromašnima i nemoćnima, šalje razne donacije, pojavljuje se među “običnim ljudima” na raznim skupovima i ni u jednom trenutku se ne mijenja iako može ima sve što poželi.

Najnoviji dokaz toj tvrdnji je ispovijest koju ju jedan od novinara objavio na svom blogu “Sensivel Mente”, potpuno impresioniran razgovorom s Maneom. Ukratko je napisao što mu je Senegalac poručio kada su razgovarali.

“Pitao sam ga kako je moguće da ga nimalo nije promijenilo sve što je dobio – svi ti milioni, sva ta popularnost… Svakog bar malo to promijeni, a on mi je odgovorio: “Šta će meni, prijatelju, 10 Ferrarija, 20 dijamantnih satova ili dva aviona? Zar nije važnije da ću napraviti nešto za svoje ljude?”.

“Gladovao sam, radio na polju, preživio ratove, igrao bosonog nogomet, nisam imao obrazovanje i druge loše stvari, ali sada zahvaljujući nogometu mogu pomoći svojim ljudima”, zaključio je Mane.