Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

serija a

Stara dama rekordom “otkačila” Inter iz utrke za Scudetto

ronaldo juve inter

Nema tima u popularnim Ligama petice da je ikada bolje startao u prvih 15 utakmica sezone, 14 pobjeda i samo jedan remi Stare dame ove sezone u Seriji A

U derbiju 15. kola nogometnog prvenstva Italije vodeći Juventus je na domaćem terenu savladao Inter s 1:0. Nema tima u popularnim Ligama petice da je ikada bolje startao u prvih 15 utakmica sezone, 14 pobjeda i samo jedan remi Stare dame ove sezone u Seriji A.

Jedini gol za Juventus postigao je Mario Mandžukić u 66. minuti. Cancelo je dobio dobru loptu na lijevoj strani, fantastično centrirao i pronašao Marija Mandžukića, koji glavom pogađa mrežu gola Intera. Bio je to sedmi ovosezonski pogodak Hrvata u Seriji A i jubilarni 150 u profesionalnoj karijeri.

Miralem Pjanić je na terenu proveo 81 minutu.

Juve sada ima 43 boda a čelu tabele, a drugoplasirani Napoli s utakmicom manje ima i 11 bodova manje. Inter je treći s 29 bodova, također s utakmicom manje. U narednom kolu Juve igra gradski derbi s Torinom, dok Inter dočekuje Udinese.

Danas su na programu tri susreta 15. kola, Napoli – Frosinone (od 15 sati), Cagliari – Roma (18), Lazio – Sampdoria (20.30).

Očekuje se POVRATAK DŽEKE u tim Vučice.

Pogledajte gol Mandžukića i najzanimljivije detalje s derbija…