Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Seria A

Stefano Pioli ostaje trener Milana do 2022. godine

pioli

Pioli je na klupu Milana sjeo u oktobru prošle godine, naslijedivši Giampaola. Tada je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone i očekivalo se da će po njenom okončanju napustiti klub te mjesto ustupiti Rangnicku

Stefano Pioli produžio je ugovor sa Milano na još dvije godine, što znači da će na klupi “rossonera“ sjediti do juna 2022. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ova vijest danas je potvrđena iz Milana, nakon što je prethodno sinoć zvanično objavljeno da njemački stručnjak Ralf Rangnick neće preuzeti ulogu trenea i sportskog direktora slavnog kluba.

Pioli je na klupu Milana sjeo u oktobru prošle godine, naslijedivši Marca Giampaola. Tada je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone i očekivalo se da će po njenom okončanju napustiti klub te mjesto ustupiti Rangnicku. No, došlo je do preokreta, jer je Milan od nastavka sezone, koja je bila prekinuta tri mjeseca zbog pandemije koronavirusa, najuspješniji klub Serije A sa sedam pobjeda i dva remija. “Rossoneri“ su se tri kola prije kraja popeli na tabeli do petog mjesta, čime su gotovo osigurali plasman u Ligu Evrope.

“Sretan sam i ponosan na ukazanom povjerenju koje sam dobio od AC Milan. Želim zahvaliti svima, uključujući i naše navijače, koji nam mnogo nedostaju na stadionu, ali uvijek su blizu i podržavaju nas. Naša je budućnost danas. Moramo biti fokusirani i odlučni, biti ujedinjeni i igrati svi kao jedan. Na početku smo izvanrednog puta. Ako nastavimo ovako raditi, rasti ćemo i biti sve konkurentniji“, kazao je 54-godišnji Pioli za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Pioli je tokom trenerske karijere vodio Salernitanu, Modenu, Parmu, Grosseto, Piacenzu, Sassuolo, Chievo, Palermo, Bolognu, Lazio, Inter i Fiorentinu.