BiH

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH

Mitrović i Sattler o stavljanju u funkciju mosta preko Save kod Svilaja

22/07/2020

Istovremeno bi se odvijao promet putnika na novoizgrađenom mostu sve do završetka graničnog prijelaza čije je otvaranje predviđeno početkom 2021. godine

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović prisustvovao je danas u Vojkovićima svečanom otvaranju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.

Na svečanom otvaranju iskorištena je prilika da ministar Mitrović sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom razmotri pitanje stavljanja u funkciju završenog mosta preko Save kod Svilaja, za šta postoji zainteresiranost bosanskohercegovačke i hrvatske strane ali i Evropske unije.

Naime, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, na čelu sa ministrom Mitrovićem, učinit će sve napore da se do septembra otvori privremeni granični prijelaz za prelazak putnika i automobila kako bi se izbjegli dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice.

Istovremeno bi se odvijao promet putnika na novoizgrađenom mostu sve do završetka graničnog prijelaza čije je otvaranje predviđeno početkom 2021. godine, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.