Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Steven Gerrard okončao karijeru

gerrard

Nekadašnji engleski nogometni reprezentativac Steven Gerrard, legenda Liverpoola za koji je igrao skoro 20 godina, na Facebook stranici je saopćio da završava karijeru.

– Iza sebe imam lijepe godine. Zahvalan sam za svaki trenutak koji sam proveo u dresu Liverpoola, Los Angelesa i engleske reprezentacije. Kao dijete sam sanjao da oblačim crveni dres Liverpoola, taj san mi se ostvario 1998., kada sam debitovao na utakmici s Blackburnom. Tada nisam mogao ni pretpostaviti koliko me toga lijepog još čaka. Za Liverpool sam odigrao više od 700 utakmica, na većini od njih sam bio kapiten. Ponosan sam da sam mu uspio pomoći u povratku u evropski vrh – kazao je Gerard.

Gerrard je za Liverpool odigrao 710 utakmica, postigavši 186 golova. Osvojio je Ligu prvaka, Kup UEFA, evropski superkup, šest domaćih titula, među kojim, na njegovo veliku žalost, nije naslov državnog prvaka.

Evropska nogometna federacija ga je 2005. proglasila za nogometaša godine. Za reprezentaciju Engleske je odigrao 114 utakmca, postigavši 21 gol. Zadnju utakmicu je odigrao u dresu američke ekipe Los Angeles Galaxy.