Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Štilić: Novac više nije presudan, igram tamo gdje me više vole

OvkktkqTURBXy80MDZiYmU5NzliNjRlMTY5YzQ3ZDg5MmFiMGI4NmNkNy5qcGVnkpUCzQPAAMLDlQIAzQPAwsM

Bh. internacionalac Semir Štilić u posljednje vrijeme igrajući za Plock podsjeća na nekadašnjeg Štilića, koji je bio ako ne najbolji, onda jedan od najboljih igrača u poljskom prvenstvu. Iza njega je vrijeme u kojem mu je bio važan novac, dok su pririteti od dolaska u Plock malo drugačije posloženi.

– Nije mi bilo drago kad su me novinari pitali zašto sam otišao u Karpaty, a ne u neki drugi atraktivniji klub. Oni su tad nudili najviše novca i ja sam se odlučio za njih. Prioritet mi je bio novac, imao sam 24 godine i nastojao sam više zaraditi. Danas je drugačije, igrao sam deceniju u velikim klubovima i dobro zaradio, tako da nastojim igrati tamo gdje sam cijenjen i voljen, kazao je Štilić.

Prisjetio se i posljednje epizode u Wisli Krakow.

– Rastanak je bio neminovan. Došao sam u klub, radio dobro, a igrali su oni koji nisu bili bolji od mene. Zato sam odlučio da odem. Razmišljao sam čak i o kraju karijere, ali sam se na koncu predomislio. Odlučio sam da dokažem da još uvijek mogu i da vrijedim. Sad sam to potvrdio, opisao je bh. fudbaler.