Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Štimac uzvratio udarac: Javnost s nestrpljenjem čeka Bakinu reakciju

baka sliskovic3333

Već ravno trinaest godina traje netrpeljivost Blaža Sliškovića i Igora Štimca. Naravno, priča je poznata svakome ko iole prati dešavanja na bh. i hrvatskoj fudbalsoj sceni. Štimac je kao ključni čovjek Hajduka 2004. došao u Mostar i ubijedio Sliškovića da preuzme Hajduk i vodi ga istovremeno s reprezentacijom naše zemlje. Nogometni savez napravio je Baki ustupak, koji s ove distance izgleda kao nevjerovatna glupost i poniženje, što ustvari i jeste bio. Ipak, ljubav Sliškovića i Štimca nije dugo trajala.

Osam kola prije kraja Slišković je neobjašnjivo smijenjen, a na klupu je sjeo Štimac koji se kasnije okiti naslovom prvaka, zasad posljednjim koji je stigao u tribine Hajduka. Od tad traju medijska prepucavanja u kojima je prednjačio Slišković, posebno poslije tvrdnji Štimca na sudu da Baka nikako nije bio trener Hajduka.

Ljetos je nakon osvajanja titule prvaka BiH Baka u programu Al Jazeere kazao da se pribojavao da se i Pod Bijelim brijegom ne pojavi Štimac “i tokom slavlja mu oduzme trofej“.

Nekoliko mjeseci kasnije, kad se Baki zadrmala stolica, uslijedio je odgovor iz Splita. Niski udarci započeli su tvrdnjama Štimca da su Sliškovićevu glavu u Hajduku tražili glavni igrači, uz navode da u Zrinjskom Baki iza leđa već dva mjeseca traže zamjenu, do tvrdnje da je “Sliškoviću važniji tiket kladionice od treninga“.

Bit će zanimljivo čuti i Bakinu reakciju na sve. Poznajući ga, bit će žestoka.