Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Stojković nakon ispadanja sa Mundijala: Postoje opravdani razlozi

New Project (17)

Treba biti dostojanstven u uspjesima i porazima

– Čestitao bih Švicarskoj na zasluženoj pobjedi. Rezultatom nismo zadovoljni, ali s obzirom na sve probleme od dolaska ovde, imajući u vidu fizičku pripremljenost, odnosno povrede ključnih igrača, učinili smo sve da ih vratimo, ali je to isuviše veliki problem za nas. Momci su se borili, dali sve od sebe, ali nije dovoljno za ovaj nivo. Postoje opravdani razlozi – rekao je Stojković.

Piksi je kroz osmijeh rekao da nema dilemu da će ostati na klupi Orlova…

– Naravno. Mi u martu počinjemo kvalifikacije za EURO i imamo veliku želju da se nađemo tamo. Biću daleko zadovoljni ako mi igrači budu zdravi i u top formi.

– Treba biti dostojanstven u uspjesima i porazima. Imali smo uspjehe u prethodnih godinu i po dana, sada je došao pad. Igračima sam pružio ruku i rekao da moramo da budemo veliki i kada nema ne ide. Bila je mirna atmosfera. Nekim igračima moram da skinem kapu, neki drugi ne bi ni pomislili da igraju, a oni su dali maksimum.

– Imali smo probleme u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ovo je Svjetsko prvenstvo i morate sve igrače da imate zdrave.

Strani novinari su pitali čemu tenzije između fudbalera dva tima. Stojković nije mogao da im otkrije tačan razlog.

– Možda igrači mogu da kažu, ali ja ne znam šta se desilo stvarno. Bilo je tenzije, ali ne mogu da kažem pravi razlog šta se desilo. Ponekad tenzija dolazi kroz nesretne okolnosti, ali to je normalno za ovakvu utakmicu.

– Ne daj Bože da smo pobijedili, a da nismo prošli. Nisam mogao da vjerujem. Ako vidite ko je sve završio takmičenje, velika Belgija, Danska, Urugvaj, Njemačka… Ovo prvenstvo je nepredvidivo.

Podsjećamo, Srbija je pod palicom Stojkovića na Mundijalu u Kataru osvojila samo bod (protiv Kameruna).