Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SP U KATARU

Stoper Engleske stvarno vjeruju da njegova reprezentacija može osvojiti Svjetsko prvenstvo

New Project (42)

Maguire ove sezone nije puno igrao za Manchester United, no engleski selektor Gareth Southgate stavio ga je u prvu postavu na Svjetskom prvenstvu. Defanzivac tvrdi da mu samopouzdanje nije poljuljano

Stoper Engleske Harry Maguire kaže kako, za razliku od 2018. godine, stvarno vjeruju da mogu osvojiti Svjetsko prvenstvo. Engleska će u četvrtfinalu turnira u Kataru igrati protiv Francuske, a pobjedom bi u polufinalu išli na boljeg iz utakmice Portugal – Maroko.

Podsjetimo, Engleska je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije četiri godine nakon produžetaka izgubila od Hrvatske. Posljednje finale igrala je 1966. godine.

Maguire kaže da su počeli pozitivno razmišljati nakon što su igrali finale Evropskog prvenstva 2020., u kojem su nakon penala izgubili od Italije.

“Mislim da je to jedina stvar za koju bih reko da se ova ekipa razlikuje od one iz 2018. Stvarno vjerujemo da je to moguće”, rekao je Maguire.

“Uvjereni smo da možemo osvojiti turnir, to je pozitivna promjena u mentalitetu. Naravno, znamo koliko će biti teško. Mislim da postoji pet-šest ekipa s istim uvjerenjem, a 2018. mi nismo bili jedna od takvih.”

Maguire ove sezone nije puno igrao za Manchester United, no engleski selektor Gareth Southgate stavio ga je u prvu postavu na Svjetskom prvenstvu. Defanzivac tvrdi da mu samopouzdanje nije poljuljano.

“Iskreno, ne čitam previše. Možda moja porodica čita više od mene. Govorim im da se maknu od društvenih mreža, iako je to navika većine ljudi”, izjavio je Maguire za BBC.

“Čitam ponešto, ali imam 29 godina, kapiten sam Manchester Uniteda i imam 52 nastupa za englesku reprezentaciju. Dakle, osvrnem li se na svoju karijeru, onda živim svoj san. Radim ono što sam oduvijek želio”, dodao je.

“U idućoj fazi karijere želim osvajati trofeje. Prošla godina bila mi je teška i nisam igrao dobro kao u prethodnih pet godina. Ali mislim da tijekom karijere samo Leo Messi i Cristiano Ronaldo nisu imali pad”, zaključio je Maguire.