Fudbal

"pravda za Diega"

Stotine ljudi na ulicama Buenos Airesa, traže da se otkriju okolnosti Maradonine smrti

11/03/2021

Demonstracije na društvenim mrežama pod sloganom "pravda za Diega koji nije umro, ubili su ga" organizirale su razne navijačke skupine

Stotine Argentinaca izašle su u srijedu na ulice u znak protesta zbog Diega Armanda Maradone, koji je umro u nejasnim okolnostima prošlog novembra.

– Maradona je ostavljen da umre i nije fer da čovjek koji nam je dao toliko završi tako – rekao je AFP-u Abel Chorolque, 44-godišnji taksista, u znak protesta.

Demonstracije na društvenim mrežama pod sloganom “pravda za Diega koji nije umro, ubili su ga” organizirale su razne navijačke skupine.

Istražitelji još ispituju liječenje jednog od najboljih nogometaša svih vremena prije njegove smrti kako bi utvrdili hoće li podići optužnicu protiv grupe ljekara koji su ga liječili.

Dvije njegove odrasle kćerke, Dalma i Gianinna, kao i najmlađe od njegovo petero djece, osmogodišnji Diego Fernando, bili su na protestima, ali su otišli kad se atmosfera pojačala. Okupljeni su prijetili smrću Matiasu Morli, posljednjem Maradoninom advokatu koji je izabrao ljekare za njegovo liječenje.

Maradona se u životu borio s ovisnostima o kokainu i alkoholu, a u zadnje vrijeme je patio zbog jetre, bubrega i kardiovaskularnih bolesti.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.