Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prva liga fbih

Stupčanica iskoristila kiks Slobode i ostala u igri za plasman u Premijer ligu

prv liga fbih stupčanica
Foto: Tuzlanski.ba

Budućnost iz Banovića dočekala je Zvijezdu iz Gradačca, a gosti su slavili rezultatom 1:2

Odigrana su i preostale tri utakmice 22. kola Prve lige BiH, čime je kompletirano kolo.

Jedinstvo Bihać – Stupčanica 0:1 (Karahemetović 50’)

Nakon što je Sloboda jučer kiksala na svom terenu protiv Radnika iz Hadžića, iskoristila je to Stupčanica. Jedinstvo iz Bihaća ugostilo je drugoplasiranu Stupčanicu, a utakmica je završena rezultatom 0:1. Stupčanica je osvojila vrijedna tri boda golom Karahmetovića u 50. minuti, smanjujući zaostatak za liderom. Osam kola prije kraja Sloboda ima pet bodova više. U narednom kolu Sloboda gostuje davljeniku Mladosti, dok Stupčanica na svom terenu dočekuje Budućnost.

Budućnost – Zvijezda 1:2 (Mujčić 3’, Huseibašić 18’, Kovačević 78’)

Budućnost iz Banovića dočekala je Zvijezdu iz Gradačca, a gosti su slavili rezultatom 1:2. Armin Mujčić je već u 3. minuti postigao gol za Zvijezdu, a Huseinbašić je dodao drugi u 18. minuti. Iako je Kovačević smanjio na 1:2, Zvijezda je odnijela tri boda.

TOŠK – Goražde 0:2 (Mašić 7’, Rašević 15’)

TOŠK iz Tešnja i Goražde su odigrali utakmicu u istom terminu, a Goražde je slavilo rezultatom 0:2. Mladi dvadesetogodišnji defanzivac Nermin Mašić postigao je prvi gol već u 7. minuti, dok je Nenad Rašević dodao drugi u 15. minuti. Goražde je tako nakon dva poraza upisalo pobjedu.