Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Urugvajac

Suarez samokritičan: Sami smo krivi za gubitak titule

suarez (1)

Ovom izjavom Suarez je, za razliku od predsjednika kluba Josepa Marije Bartomeua i defanzivca Gerarda Piquea, odbio pronaći bilo kakvo opravdanje za gubitak titule

Urugvajski fudbaler Luis Suarez vjeruje da je Barcelona sama kriva što im je pehar La Lige izmakao iz ruku. “Barcin“ napadač priznaje da je osvajanje titule šampiona Španije sada praktično nemoguće, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dva kola prije kraja prvenstva Barcelona zaostaje za Real Madridom četiri boda, pa je “kraljevskom klubu“ za ovjeru titule potrebna još jedna pobjeda.

Izabranici Quique Setiena u trenutku prekida sezone bili su lideri i praktično imali šampionski pehar u rukama. No, u tri od posljednjih sedam utakmica “blaugrana“ je prosula bodove, što je najveći rival znao iskoristiti.

“U ligi morate biti samokritični, sami smo dozvolili da nam pehar pobjegne. Svjesni smo da je sve zavisilo od nas i ne pronalazimo izgovor. Sada, zbog našeg ponosa i prestiža moramo pobijediti u preostale dvije utakmice, a zatim se potpuno fokusirati na jedini pehar za koji se možemo boriti, a to je Liga šampiona. Ako budemo igrali na nivou zbog kojeg smo u ovom klubu, onda se možemo nositi sa bilo kojim protivnikom. Svaki neuspjeh može biti skup, tako da moramo biti veoma oprezni i trebamo sve snage da bismo uspjeli doći do pehara Lige šampioa“, kazao je Suarez za “Mundo Deportivo“.

Ovom izjavom Suarez je, za razliku od predsjednika kluba Josepa Marije Bartomeua i defanzivca Gerarda Piquea, odbio pronaći bilo kakvo opravdanje za gubitak titule. Naime, Bartomeu i Pique su u posljednje vrijeme često krivca za neuspjeh Barcelone tražili u VAR-u.

Fudbaleri Real Madrida u četvrtak uvečer imaju priliku da pobjedom protiv Villarreala, kolo prije kraja La Lige, osiguraju 34. naslov šampiona Španije.