CAS

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio žalbu FK Željezničar

fk zeljeznicar

”Nažalost, vrijeme ne možemo vratiti, ali možemo se fokusirati da idemo jači te da izlazak na evropsku scenu osiguramo na zelenom terenu. Odluka CAS-a je na našu žalost konačna, ali neće imati uticaja da nastavimo započete projekte i ne zadržimo najveće ambicije, izjavio je Admir Džubur, predsjednik FK Željezničar

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu Fudbalskog kluba Željezničar, te tako potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), koja nije izdala licencu timu sa ”Grbavice” sa nastup na međunarodnoj sceni u ovoj sezoni.

”FK Željezničar u julu tekuće godine u skladu s procedurama uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog odluka tijela N/FS BiH povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019/2020. Nakon toga uslijedila je skoro svakodnevna komunikacija sa CAS-om, dostavljanje dodatnih izjava i dokumentacije, te je klub uložio maksimalne napore i uz mišljenja kompetentnih eksperata očekivao pozitivan ishod”, saopštili su danas iz FK Željezničar.

”Nažalost, vrijeme ne možemo vratiti, ali možemo se fokusirati da idemo jači te da izlazak na evropsku scenu osiguramo na zelenom terenu. Odluka CAS-a je na našu žalost konačna, ali neće imati uticaja da nastavimo započete projekte i ne zadržimo najveće ambicije, izjavio je Admir Džubur, predsjednik FK Željezničar, prenosi Anadolu Agency (AA).

N/FS BiH shodno Pravilniku o licenciranju klubova nije izdao licencu FK Željezničar za nastup u kvalifikacijama UEFA Evropa lige u sezoni 2019/2020, jer sportski kolektiv iz Sarajeva nije na vrijeme izmirio dug prema svom bivšem treneru Slavki Petroviću.