Počinje saobraćaj u obje trake

Napokon kraj mukama vozača kroz tunel Vranduk

vranduk

Ističe kako su izvođači radova završili planirane radove, ugrađena su i dva sloja tampona, ukupno 12 centimetara asfalta, dok će završni, “habajući“ sloj asfalta debljine četiri centimetra, biti nanesen na proljeće 2020. godine

Javno preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine od sutra ujutro, u periodu od 5 do 21 sat, ponovo uspostavlja dvosmjerni saobraćaj kroz tunele u zeničkom naselju Vranduk – potvrdio je Feni Nijaz Hadžikadunić iz JP Ceste FBiH.

-Dobili smo saglasnost od Federalnog ministarstva prometa i komunikacija te od sutra, od pet sati ujutro, na snagu stupa novi režim saobraćaja kroz tunele u Vranduku – dodao je Hadžikadunić, koji je u ulozi predstavnika investitora obišao gradilište u Vranduku.

Ističe kako su izvođači radova završili planirane radove, ugrađena su i dva sloja tampona, ukupno 12 centimetara asfalta, dok će završni, “habajući“ sloj asfalta debljine četiri centimetra, biti nanesen na proljeće 2020. godine.

-Novi režim saobraćaja podrazumijeva da će se u periodu od 5 do 21 sat saobraćaj odvijati u oba smjera, a od 21 do 00.30 sati jednosmjerno i naizmjenično.

U periodu od 00.30 do pet sati ujutro bit će potpuna obustava saobraćaja kroz ove tunele kako bi se ugradila zaštitna i druga oprema – najavljuje Hadžikadunić.