Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suđenje za ubistvo Vedrana Puljića: Policija očekivala dolazak lokalnih mafijaša

ubistvo vedrana puljica

Drugog dana suđenju Oliveru Knezoviću za ubojstvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića i ranjavanje još šestorice navijača u pucnjavi pred stadionom Pecara u Širokom Brijegu svjedočili su njegov daljnji rođak i trojica Sarajlija.

Svi su ranjeni u neredu, Željko Zadro ne zna je li to napravio njegov rođak Knezović ili neka druga osoba. U svakom slučaju, neće tražiti naknadu štete i njegov kazneni progon sve i ako bude osuđen. Nije tražio ni troškove dolaska na raspravu.

Svjedok Amir Hadžić potvrdio je kako je vidio da su policajci pucali prema navijačima Sarajeva, dok je Azmir Nukić vidio i građane s pištoljima.

U sudnici se spomenuo i njegov razgovor s policajcem koji je spomenuo mogućnost dolaska lokalnih mafijaša sa automatima te da bi mogli zapucati po policiji i navijačima Sarajeva. Nukić kaže da je mislio upravo na optuženog Knezovića kojeg nije vidio da je pucao na njih, ali se to dobro vidi na snimkama koje je kasnije pogledao.

Svjedok Mirzet Šabanović pridružio se Nukiću i Hadžiću koji žele kazneni progon Knezovića, a postavit će i imovinsko-pravni zahtjev.

Hadžić je pogođen u prsa, Šabanović u vrat, a Nukić u lakat. Suđenje se nastavlja krajem ožujka. Među pozvanim svjedocima je i policajac iz čijeg je pištolja Knezović ispalio deset hitaca.

Vrhovni sud je delegirao slučaj iz Zagreba u Split nakon što je lani potvrđena optužnica. Knezoviću su najprije počeli suditi u BiH, no postupak je prepušten hrvatskim vlastima. Među ostalim, trebala bi se napraviti i rekonstrukcija u Širokom Brijegu, što će svakako biti uistinu poseban slučaj da sud vrši takvu službenu radnju na teritoriju susjedne države.