Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova lakrdija

Sudija Jelić sumnjivim odlukama obilježio derbi kola Pod Bijelim brijegom

hsk-zrinjski-fk-sarajevo (1)

Minutu nakon što je ušao u igru, Matthias Fanimo se poigrao s dobrim dijelom ekipe Zrinjskog, i s centra stigao dovukao loptu do gola, te sjajno pogodio za poravnanje

U derbiju 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski i Sarajevo su podijelili bodove rezultatom 1:1.

Utakmicu je, nažalost, obilježio sudija Frano Jelić iz Širokog Brijega, koji je gostima dijelio žute kartone kao bombone, a domaćinu pomogao da dođe do vodstva u 35. minutu, dosudivši sumnjiv penal.

U 27. minuti sudija Jelić nije dosudio penal za Sarajevo uprkos činjenici da je Varvodić oborio Oremuša, no zato jeste u 35. minuti kada je, prema procjeni Jelića, Đokanović faulirao Juranovića.

Siguran sa bijele tačke bio je Filipović, tako da je Zrinjski došao do vodstva, što je bio i rezultat prvog dijela utakmice.

U nastavku je Kovačević u jednom napadu iz peterca odbranio dva šuta igrača Zrinjskog i tako spasio Sarajevo, a kazna je stigla u 76. minuti.

Minutu nakon što je ušao u igru, Matthias Fanimo se poigrao s dobrim dijelom ekipe Zrinjskog, i s centra stigao dovukao loptu do gola, te sjajno pogodio za poravnanje. Ispostavilo se za konačnih 1:1.

Do kraja utakmice odličnu šansu je imao Todorović za domaće, ali je šutirao u vanjski dio mreže. Zaprijetio je i Zlomislić sa distance, ali je opet Kovačević bio na nivou.

Vinko Marinović, trener Sarajeva, bio je zadovoljniji igrom svog tima u drugom dijelu.

– Prvo poluvrijeme nismo odigrali onako kako smo trebali, ali u drugom smo to popravili, napravili smo određene promjene i bez obzira na sve okolnosti mogu čestitati igračima. Vratili smo se nakon tih 1:0, nakon dva dana smo odigrali još jedan derbi. Imao je Zrinjski svoje šanse, ali imali smo Kovačevića koji je to uspio odbraniti. Mi već dugo vremena igramo u ritmu derbija, a sada ćemo imati nekih sedam dana da se što bolje spremimo za derbi koji je nama jako, jako bitan – kazao je Marinović.

– Sarajevo je više riskiralo, gubili su 1:0. Ključni trenutak je bio kada je Kovačević odbranio a već je bio skoro gol. Sigurno su gledaoci vidjeli zanimljivu utakmicu, stalo je bilo i nama i Sarajevu – kazao je trener Plemića Sergej Jakirović u izjavi za MojaTV nakon susreta.

Sudije Jelić gostima je podijelio čak sedam žutih kartona, dok je domaćima pokazao dvije opomene. Nakon utakmice, umjesto o igri i golovima, fudbalska javnost u BiH po ko zna koji put ove sezone priča samo o jednom – sudiji!

Sarajevo u narednom kolu na Koševu dočekuje Željezničar, dok Zrinjski gostuje na Pecari.

Sarajevo je zadržalo lidersku poziciju, barem do nedjelje.

U nedjelju će biti odigrane tri preostale utakmice a sastaju se: Tuzla City – Radnik (15.00); Željezničar – Olimpik (17.00); Borac – Široki Brijeg (19.00).