danny makkelie

Sudija se izvinio igračima i selektoru Portugala: “To je sve što mogu reći”

portugal gol (1)

Fudbalske reprezentacije Srbije i Portugala odigrale su u subotu neriješeno 2:2, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a utakmicu je obilježila kontroverzna situacija u finišu

Nizozemski fudbalski sudija Danny Makkelie rekao je danas da se izvinio selektoru i fudbalskoj reprezentaciji Portugala zbog “svega što se desilo” na utakmici protiv Srbije.

“Prema propisima sve što mogu da kažem je da sam se izvinio selektoru Fernandu Santosu i reprezentaciji Portugala za sve što se desilo. Kao sudijski tim, uvijek dajemo sve od sebe da donosimo ispravne odluke. Kada smo u vijestima na ovakav način, nismo sretni zbog toga“, rekao je Makkelie za portugalsku “A Bolu”.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Portugala odigrale su u subotu neriješeno 2:2, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a utakmicu je obilježila kontroverzna situacija u finišu.

Kapiten Portugala Cristiano Ronaldo postigao je gol u nadoknadi vremena za pobjedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Na video snimku vidi se da je lopta prešla gol liniju, ali sudija to nije mogao da provjeri pošto na stadionu “Rajko Mitić” nema VAR tehnologije.

Ronaldo je bio bijesan zbog te odluke, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi sa terena, a poslije toga sudija je odmah označio kraj utakmice.