Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BHT Premijer liga

Sudija u centru pažnje: Borac savladao Radnik, gosti krenuli napustiti utakmicu

borac-radnik1

Ipak, nakon nagovaranja trenera Mladena Žižovića, vratili su se u igru

Borac je ostvario petu pobjedu u nizu. Banjalučani su na svom stadionu savladali Radnik sa 2:0, ali susret je obilježila i scena koju su fudbaleri Radnika napravili usljed nezadovoljstva suđenjem.

Domaći tim je već u prvom poluvremenu stavio do znanja gostima da očekuje puni plijen, ali solidne šanse nisu iskoristili Vranješ i Kajkut te su ekipe otišle na odmor s rezultatom 0:0.

Mreža Radnika ipak se zatresla u nastavku, tačnije u 49. minuti Simonović je poslao loptu u vlastiti gol nakon ubacivanja Ziljkića.

Borac je nastavio kontrolisati igru, Radnik je imao tek jednu konkretniju šansu preko Đurića, da bi se prava drama dogodila u 77. minuti.

Naime, Vranješ je pao preko noge Simonovića u šesnaestercu gostiju, a sudija Miloš Gigović pokazao na bijelu tačku. To je izazvalo potpuni revolt fudbalera Radnika, kojima samo nekoliko minuta ranije nije dosuđen čist faul na drugoj strani terena.

Izrevoltirani, krenuli su napustiti teren.

Ipak, nakon nagovaranja trenera Mladena Žižovića, vratili su se u igru, ali vidno nezadovoljni dijeljenjem pravde.

Stojan Vranješ je zatim realizovao penal u 80. minuti i postavio konačnih 2:0 za novi trijumf Banjalučana, čije ambicije sve više rastu.