Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šuker: Ljut sam zbog kukastog krsta na Poljudu

aa_picture_20150612_5610648_web

Nogometni savez Hrvatske (HNS) uputio je izvinjenje nakon incidenta u utakmici kvalifikacija između Hrvatske i Italije koja se sinoć igrala u Splitu, a koja je završena rezultatom 1:1.

“Izvinjavamo se se zbog nacističkog simbola. Radilo se o sredstvu koje je 24 do 48 sati prije utakmice postavljeno na travnjak. To je očigledna sabotaža i kriminalno djelo. Tražimo od policije da nađe krivca koji je osramotio hrvatsku državu i reprezentaciju”, rekao je portparol HNS-a Tomislav Pacak.

Kukasti krst, nacistički simbol, bio je iscrtan na terenu stadiona Poljud u Splitu na utakmici između Hrvatske i Italije.

Kako pišu hrvatski mediji, nepoznati počinioci su svastiku “ugravirali” na travnati teren, što je osoblje stadiona pokušalo da prikrije zatrpavanjem trave.

Splitska policija je saopćila da je izvršne uviđaj i da će biti podignuta prijava protiv nepoznatog počinioca.

Prvi čovjek hrvatskog fudbala Davor Šuker za italijansku televiziju “Rai Sport” je kazao da neki navijači ne poštuju poravila.

“Imamo problem jer navijači ne poštuju pravila. Pričat ćemo o tome sutra. Da, ljut sam! Nevjerovatno je igrati iza zatvorenih vrata. Ovo je bila važna utakmica za Hrvatsku i Italiju, ali nadam se da će obje ekipe ići na Euro”, rekao je Šuker.