Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"takmičenje za odabrane"

Šuker: UEFA neće dozvoliti formiranje Superlige

suker

Davor Šuker, član Izvršnog odbora Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) istakao je da neće biti dozvoljeno formiranje Super lige, zatvorenog takmičenja za odabrane klubove iz Španije, Italije i Engleske

Davor Šuker, član Izvršnog odbora Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), istakao je da neće biti dozvoljeno formiranje Superlige, zatvorenog takmičenja za odabrane klubove iz Španije, Italije i Engleske.

”UEFA neće dopustiti urušavanje fudbalske piramide čije je utemeljenje na solidarnosti među klubovima i 55 nacionalnih asocijacija članova naše kontinentalne organizacije.

Dvanaest klubova ne može kontrolisati evropski fudbal. Kažem to i iz iskustva kao bivši fudbaler, pa i dva kluba, Real Madrida i Arsenala, koji bi da igraju tu ligu.

To tvrdim i kao osoba koja rukovodi jednim od saveza članova UEFA-e”, izjavio je Šuker za špansku ”Marcu”, prenosi Anadolu Agency (AA).

​​​​​​​Za danas je zakazan i sastanak Izvršnog odbora UEFA-e u Cihiru, gdje će se sutra održati i 45. redovni kongres ove organizacije.