Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"odbija da se izvini"

Supruga kapitena Arsenala bila prisiljena “sakriti” profil na Instagramu

lekaj

Prema pisanju The Timesa, očekuje se da će veznjak – koji zarađuje oko 100.000 funti sedmično – biti žestoko sankcioniran

Kapiten Arsenala Granit Xhaka do sada je odbio zahtjev kluba da uputi izvinjenje navijačima nakon što je navijačima rekao “F *** off” tokom nedjeljnog duela protiv Crystal Palacea. Švicarski vezni igrač bio je ogorčen kad je vidio svoj broj na ploči za izmjenu koju je podigao četvrti sudac utakmice, nakon čega je opsovao publici. Zvižduci sa tribina postali su još jači, a Švicarac albanskog porijekla projurio je pored trenera Unai Emeryja, ne rukujući se s njim i skinuvši majicu prije nego je otišao u tunel.

Xhaka se našao na žestokom udaru zbog svog ponašanja, iako po svemu sudeći još uvijek ima podršku suigrača koji su bili zgroženi reakcijom navijača na Emiratesu. Prema “The Sunu”, Unai Emery je u ponedjeljak telefonom razgovarao s Xhakom o incidentu i klub je zatražio da se javno izvini. Međutim, prema istom izvoru, Xhaka je to odbio.

Iako još uvijek ima vremena da se izvini, Xhaku to ga neće spasiti od silne novčane kazne. Prema pisanju The Timesa, očekuje se da će veznjak – koji zarađuje oko 100.000 funti sedmično – biti žestoko sankcioniran nakon što se menadžer Emery sastao s tehničkim direktorom Eduom kako bi razgovarali o spomenutom slučaju.

Većina igrača Arsenala podržava Xhaku, za koga su glasali da preuzme kapitensku traku od Laurenta Koscielnyja prošlog ljeta.

Supruga Granita Xhaka bila je primorana promijeniti postavke privatnosti na Instagramu nakon što je na društvenim mrežama počela primati žestoke uvrede navijača Arsenala.

Xhakina supruga Leonita Lekaj je svoj Instagram profila, na kojem je prati preko 200.000 fanova, prebacila na “privatno”.