Fudbal

"The Sun"

Supruga Seada Kolašinca pobjegla iz Londona, u pitanju je rat dvije bande

16/08/2019

U globalu, oni su se našli u jednoj vrsti rata dvije bande za teritorij, odnosno oni su taj teritorij”, priča Clarkson

Krajem prošlog mjeseca dvojica napadača na motoru napali su Seada Kolašinca i Mesuta Özila, a igrači Arsenala pokušali su im pobjeći u autu. Kad su vidjeli da im ne mogu pobjeći, Kolašinac je izašao iz automobila i golim rukama odbranio sebe i suigrača.

“Mislilo se da su lopovi prvo htjeli satove, ali sad je igračima rečeno da žele sve što imaju. Riječ je o gangsterima koji žele pokazati kako se nisu uplašili”, naveo je izvor blizak porodici jednog od igrača prije sedam dana za The Sun, a nakon toga stigla je i vijest o tome da je supruga Seada Kolašinca u strahu od gangstera pobjegla iz Londona.

Prošle sedmice pred kućom Mesuta Özila uhapšena su dvojica članova bande, a sad su se pojavile i nove informacije o gangsterima koji prijete igračima Arsenala.

Britanci tvrde kako je problem puno veći od jednog pokušaja krađe, te tvrde da je ulična banda uzela na zub Kolašinca i Özila, oko čijih se kuća u posljednje vrijeme mogu vidjeti i psi čuvari, a cijeli slučaj pokušava rasvijetliti i londonska policija.

Mišljenje stručnjaka Jedan od onih koji je dao svoje mišljenje o ovom nizu događaja je i Wesley Clarkson koji na Otoku slovi za stručnjaka za podzemlje.

“Kolašinac i Özil su se ni krivi ni dužni našli između dviju bandi u njihovom ratu. Jedna od tih bandi je starog kova, turska, koja sjeverom Londona hara već godinama, dok drugu čine istočnoevropski mafijaši koji su tu deset godina. U globalu, oni su se našli u jednoj vrsti rata dvije bande za teritorij, odnosno oni su taj teritorij”, priča Clarkson pa dodaje:

“Ovo je klasičan primjer onoga što se događa širom Britanije u zadnjih deset godina. Jedina je razlika što su nove bande puno brutalnije, nije ih briga za kolateralnu štetu, a upravo su fudbaleri na neki način to.”

Dvojica članova turske bande su već uhapšena. Radi se o 27-godišnjacima Ferhatu Ercanu i Salamanu Ekinciju koji bi se trebali pojaviti na sudu već 6. septembra ove godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.