Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

narodno pozorište

Svjetskom premijerom filma “Sin” otvoren 25. Sarajevo Film Festival

hadzihafizbegovic sff

Uloge u filmu ostvarili su: Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery, Lidija Kordić, Hamza Ajdinović

Sarajevo Film Festival, njegovo 25. izdanje, večeras je svečano otvoren ceremonijom koja je održana u 20.15 sati u Narodnom pozorištu u glavnom gradu BiH.

Kao i prethodnih godina organizatori su najavili veliki broj uglednih gostiju iz svijeta filma i, naravno, ogroman broj filmskih projekcija, rekordnih 270, u više takmičarskih programa.

Nakon svečane ceremonije otvaranja, na kojoj je domaćin bio mladi bh. glumac Igor Skvarica, održava se svjetska premijera filma “Sin“, režiserke Ines Tanović, prenosi Anadolija.

Uloge u filmu ostvarili su: Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery, Lidija Kordić, Hamza Ajdinović…

– Drago mi je da jedan bh. film otvara Festival. Fokus je na regionalnoj produkciji. Izuzetna je čast biti danas ovdje. Naš film nakon ovog kreće na sljedeće festivale. Dobili smo ovu i priliku i čast da otvorimo SFF. Podrška ove festivalske smotre izuzetno je važna za jednog autora posebno bosanskog, jer mi nemamo kontinuiran i dovoljan budžet za proizvodnju filmova. Svaka podrška je važna. SFF predstavlja svjetsku platformu koja nam omogućava da budemo prezentni i u regiji i u svijetu s našim projektima. Ja sam dobijala šansu da strani producenti vide moj projekt i da na taj način dobijem vidljivost projekta i da kasnije uđem u produkciju – kazala je rediteljica Ines Tanović.