Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nsfbih

Suspendovan trener Veleža

ibro_rahimic

Konačna odluka o tome bit će donesena nakon okončanja postupka i do tada trener Veleža neće moći obavljati svoju dužnost

Trener Fudbalskog kluba Velež Mostar Ibro Rahimić, suspendovan je do okončanja disciplinskog postupka protiv njega.

Podsjećamo, tokom utakmice odigrane na Otoci između Olimpika i Veleža u prošlom kolu Prve lge FBiH, na terenu se dešavalo dosta toga nesportskog, a nisu izostale i najteže psovke i uvrede.

Zbog toga, Disciplinska komisija Nogometnog saveza FBiH odlučila je suspendovati Ibru Rahimića, koji je nakon utakmice i sam priznao da je psovao igračima Olimpika, pravdajući to tvrdnjom da su i oni psovali njemu.

Konačna odluka o tome bit će donesena nakon okončanja postupka i do tada trener Veleža neće moći obavljati svoju dužnost, potvrdili su iz Fudbalskog kluba Velež.

Podsjetimo, Velež i Olimpik remizirali su rezultatom 2:2 u derbiju Prve lige FBiH, iako je gost iz Mostara imao dva gola prednosti. Meč su, osim zanimljivog fudbala, obilježile tenzije tokom svih 90 minuta, kako na terenu tako i na tribinama.

Rahimić sigurno neće voditi Rođene u subotnjem duelu protiv TOŠK-a u Vrapčićima, a kada će se vratiti na klupu Rođenih, ostaje da vidimo nakon konačne odluke nadležnih u NSFBiH.