ponudio domaćinstvo

Hadžibajrić legende svjetskog fudbala pozvao dogodine u Sarajevo

hadzibajric

Cilj ovog događaja je promocija fudbala u Kini i Aziji. Nogometni fanovi imali su zadovoljstvo da vide bivše asove na terenu, a oni su dobili šansu da se druže sa fudbalskim zaljubljenicima

Međunarodna asocijacija za fudbalski razvoj organizovala je od 22. do 24. marta turnir i konferenciju u kineskom gradu Chengdu.

Učestvovalo je više stotina fudbalskih aktivista, stručnjaka iz marketinga i sportskog menadžmenta iz cijelog svijeta. Poziv na ovaj spektakularan događaj dobio je i Ibrahim Hadžibajrić načelnik Općine Stari Grad i lider stranke NBL.

Hadžibajrić se tokom ovog događaja imao priliku da se druži i razgovara sa legendarnim fudbalerima Luisom Figom, Rivaldom, Robertom Piresom i drugima.

Cilj ovog događaja je promocija fudbala u Kini i Aziji. Nogometni fanovi imali su zadovoljstvo da vide bivše asove na terenu, a oni su dobili šansu da se druže sa fudbalskim zaljubljenicima.

“Fudbalski projekti imaju veliki potencijal kako za učesnike, tako i za političare i poslovne ljude. Fudbal je više od igre, to je strast koju dijele milioni ljudi širom svijeta” poruka je sa skupa Međunarodne asocijacije za fudbalski razvoj.

Postoji velika šansa da svjetski asovi, a u sklopu pomenutog projekta, iduće godine dođu u Sarajevo. Potvrdio je to i Ibrahim Hadžibajrić.

“Ponudio sam da BiH, odnosno Sarajevo budu idući domaćini, jer je Evropa svima prihvatljivija. Sve evropske zemlje bile bi sretne da dobiju organizaciju ovakvih akcija, pa je i sama kandidatura za nas veliki uspjeh. Neće ostati sve na kandidaturi, učinit ću sve da svjetske asove dovedem u Sarajevo”- izjavio je Ibrahim Hadžibajrić.