Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Progreso / Argentina

Suze i jecaji na posljednjem ispraćaju Emiliana Sale

sala ispracaj

Lijes su nakon emotivne komemoracije nosili rodbina i prijatelji, a među njima su bili igrač Nantesa Nicolas Pallois  i Salin brat Dario

Hiljade ljudi stiglo je u grad Progreso u blizini Santa Fea u Argentini kako bi odali posljednju počast 28-godišnjem nogometašu Emilianu Sali, koji je poginuo 21. januara kada se avion u kojem je bio srušio u Engleski kanal.

Komemoracija je počela u sedam sati ujutro po lokalnom vremenu u dvorani njegovog kluba iz djetinjstva, San Martin de Progreso. Okupilo se više od 3 i po hiljade ljudi, uglavnom Salinih komšija, te porodice i poznanika.

Lijes su nakon emotivne komemoracije nosili rodbina i prijatelji, a među njima su bili igrač Nantesa Nicolas Pallois  i Salin brat Dario.

Emilianova sestra Romina nije prestaja da plače, kao i njegov otac Horacio i majka Carina Mercedes Taffarel.

Menadžer Cardiff Cityja, kluba za koji Sala trebao nastaviti igrati, Neil Warnock i izvršni direktor kluba Ken Choo također su bili prisutni na komemoraciji.

Igrač Nantesa Nicolas Pallois (prvi na lijevoj strani) i Salin brat Dario (iza Palloisa)

Tijelo Emiliana Sale bit će prebačeno u Santa Fe gdje će biti kremirano

Sugrađani Emiliana Sale

Emilianova sestra Romina nije prestaja da plače

Salin otac Horacio

Salina majka Carina Mercedes Taffarel

Neil Warnock i Ken Choo

Tijelo Emiliana Sale bit će prebačeno u Santa Fe gdje će biti kremirano.

Sala je nekoliko dana prije nestanka potpisao za Cardiff, u najvećem transferu u istoriji tog velškog kluba, a kako bi se što prije adaptirao na novu sredinu, požurio je na let nesigurnim avionom u kojem se, kako se kasnije doznalo, bojao letjeti.

Jedan od najglasnijih na sprovodu bio je Salin rođak Matias Gatti koji je izjavio kako je argentinski napadač ubijen.

– Bilo je tu puno nepravilnosti. Sve je učinjeno loše i obvezali su ga da uđe u taj avion. Postao je važna figura i ostavili su ga samog, niko ga nije u tom poslu predstavljao. Ubili su Emiliana! – rekao je Gatti, a prenosi Marca.