Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ralf Rangnick

Sve je dogovoreno, Nijemac novi trener Manchester Uniteda

RALF-RANGNICK

Rangnick će tako do kraja ove sezone naslijediti Olea Gunnara Solskjaera koji je prošle sedmice dobio otkaz nakon teškog poraza od Watforda 4:1

Njemački stručnjak Ralf Rangnick bit će novi privremeni trener Manchester Uniteda, objavio je danas na Twitteru David Ornstein, jako dobro upućeni novinar uglednog Athletica.

“United je postigao dogovor s Ralfom Rangnickom i on će biti privremeni trener. Potpisao je ugovor na šest mjeseci plus dvije godine koje će odraditi kao savjetnik kluba. Čeka se odobrenje Lokomotiva iz Moskve, a Rangnick neće dobiti radnu dozvolu na vrijeme da može voditi momčad već za vikend protiv Chelseaja”, napisao je Ornstein.

Rangnick će tako do kraja ove sezone naslijediti Olea Gunnara Solskjaera koji je prošle sedmice dobio otkaz nakon teškog poraza od Watforda 4:1.

Rangnick je ovog ljeta stigao u Moskvu gdje radi kao generalni menadžer u Lokomotivu, a prije toga je ključan čovjek u Red Bullovu nogometnom projektu. Od juna 2012. bio je sportski direktor RB Salzburga i RB Leipziga kojemu je postao i trener u februaru 2015. godine. Pod njegovim vodstvom klub je ušao u prvu Bundesligu, a 2018. je ponovno preuzeo klupu toga kluba.

Godinu dana kasnije postao je šef razvoja Red Bulla na svjetskom nivou, a posebno se fokusirao na New York Red Bulls i brazilski Red Bull Bragantino. Pod njegovim nadzorom New York je osvojio tri trofeja, a Bragantino je ušao u brazilsku Serie A.