Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Preminuo dugogodišnji sportski novinar Zlatan Rašidović

zlatan-rasidovic
Sarajevo, Bosna i Hercegovina - 15. oktobar 2021: Raditi ono ??to vole, ne??to je ??emu mnogi te??e. Dje??aci od malih nogu ma??taju da budu sportisti ili na neki na??in budu uklju??eni u svijet sporta. Jedan od njih je i Zlatan Ra??idovi?? iz Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine, dugogodi??nji sportski novinar, koji je odlu??io ljubav prema sportu prenijeti na papir. Karijeru sportskog novinara predano gradi blizu tri decenije, a ovaj put je odlu??io samo mali dio svog rada uvrstiti u knjigu koja bi mogla biti svojevrsni historijski izvor budu??im generacijama. ( Elman Omic - Anadolu Agency )

Zlatan Rašidović će ostati upamćen kao veliki profesionalac, posvećen poslu, dobronamjeran kolega, omiljen u novinarskim krugovima

Dugogodišnji sportski novinar Zlatan Rašidović (47) preminuo je danas u Sarajevu.

Najveći dio novinarske karijere proveo je u Oslobođenju, skoro dvije decenije. U zadnje vrijeme bio je vanjski saradnik portala Al Jazeere Balkans.

Rašidović je pisao i za mostarski Dnevni list razgovore sa fudbalskim asovima, zatim za Interview.ba – osvrte na fudbalske i rukometne događaje, intervjue za Dnevnik.ba, te Bordo fan, magazin navijača Sarajeva. Objavio je nedavno knjigu “Velikani bh. sporta” koja sadrži 35 intervjua urađenih za portal Al Jazeere u periodu od oktobra 2017. do novembra 2019. godine.

Zlatan Rašidović će ostati upamćen kao veliki profesionalac, posvećen poslu, dobronamjeran kolega, omiljen u novinarskim krugovima.

Mjesto i datum dženaze Zlatana Rašidovića bit će naknadno objavljeni.